Германският шампион Байерн Мюнхен е готов да плати зашеметяващата сума от 110 милиона евро, за да вземе капитана на Уест Хем - Деклан Райс, твърди The Mirror. Баварците, които в събота защитиха титлата си в Бундеслигата, са решени да победят Арсенал в битката за 24-годишния полузащитник.

Челси също има желание да се подсили с английския национал, но първо ще трябва да продава ненужни играчи, за да се съобразят с правилата на финансовия феърплей. От Байерн вярват, че могат да надвият и двата лондонски отбора, като треньорът Томас Тухел вече е осъществил контакт с Райс.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Халфът говори открито за амбицията си да играе в Шампионската лига. Титлата на Байерн в Германия е 11-ата поредна, но на „Алианц Арена“ ще искат да похарчат пари през лятото, след като бяха разбити от Манчестър Сити на четвъртфиналите в Шампионската лига миналия месец.

Проблемът обаче може да бъде цената, която Уест Хем иска. Смята се, че „чуковете“ оценяват Райс на повече от това, което германците предлагат. Манчестър Юнайтед и Ливърпул също следят финалиста от Европейското първенство с Англия, тъй като и двата клуба искат да се подсилят в халфовата линия през лятото.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Изданието съобщава още, че на Райс ще бъде позволено да напусне „чуковете“, ако исканата от лондончани цена бъде платена. По-рано се пика, че полузащитникът ще информира Уест Хем, че предпочита да премине в градския съперник Арсенал. „Артилеристите“ искат Райс да замени Гранит Джака, който почти сигурно ще облече екипа на Байер Леверкузен.

Въпреки това се смята, че Райс е провел разговори с треньора на Байерн Тухел през последните дни и изкушението да се присъедини към един от европейските отбори в тежка категория може да се окаже примамливо предложение. На този етап също не е ясно колко е готов да плати Арсенал, за да привлече Райс това лято.