Английският Уулвърхемптън обяви официално, че нападателят Раул Хименес ще продължи да играе дълго време за „вълците”. Новакът във Висшата лига „строши” трансферния си рекорд, след като заплати 30 милиона паунда на Бенфика за услугите на нападателя, който през тази година играе на „Молиню” под наем.

Хименес е голмайсторът на английския тим през този сезон, реализирайки 15 гола, които спомогнаха на Уулвс да се утвърди на 7-ото място във Висшата лига, а също така да достигне до полуфинала за ФА Къп срещу Уотфорд.

Националът на Мексико изкара три години в Бенфика, като за „лисабонските орли” той отбеляза 22 гола в 101 мача преди да се присъедини към Атлетико Мадрид през 2015-а година.

Закупуването на 27-годишния стрелец означава, че собствениците Фосун ще похарчат около 165 милиона паунда, чупейки своя трансферен рекорд за пети път.

Спортният директор на клуба Кевин Тълуел сподели, че качеството, което Хименес е донесъл в отбора за краткия си престой, е фантастично, а клубът е много доволен да се обвърже с играча за дълъг период от време. Договорът на Раул Хименес ще бъде за следващите три години с отбора на Уулвърхемптън.