Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хоенес сподели, че се надява крилото на Манчестър Сити Лерой Сане да стане част от новата ера при „бавараците“ през следващия сезон. Почетният президент и заместник-председател на клуба изрази желанието си да се сключи сделка за Сане това лято, но не очаква също така тимът да подпише и с високо оценявания Кай Хаверц от Байер Леверкузен поради несигурността около икономическото бъдеще на футбола.

Лидерът в Бундеслигата искаше да подпише със Сане още миналото лято, но той претърпя тежка контузия, само четири дни преди затварянето на трансферния прозорец.

Според „Sky Germany“, Байерн иска да плати около 52 милиона до 60 милиона лири (60 - 70 милиона евро), за Сане, чийто договор изтича следващия юни.

„С Джошуа Кимих, Никлас Зюле и да се надяваме Дейвид Алаба, Тиаго, а също и Лерой Сане, ще имаме млад и жизнеспособен отбор. Мога да си представя, че ако всичко върви добре, в Байерн Мюнхен започва една нова ера", заяви Хьонес.

Gulliver/Getty Images
38 снимки

Кай Хавертц, който привлече вниманието на цяла Европа, обаче няма да пристигне на „Алинац Арена“ това лято. 20-годишният германски национал е вкарал 15 гола в 38 мача досега през този сезон, включително пет гола в последните четири мача, откакто се рестартира Бундеслигата. В петък той стана и първият играч от Бундеслигата достигнал 35 гола, преди да навърши 21 години.

„Ние със сигурност бихме искали да имаме това момче (Кай Хаверц). Но в момента е такава ситуацията, че очевидно не знаем какво точно е икономическото бъдеще на футбола като цяло", добави Хьонес.

„Бих се радвал да го видя в Мюнхен по спортни причини, но честно казано в момента не мога да си представя, че би дошъл", завърши бившият германски футболист.