Почетният президент на Байерн Мюнхен - Ули Хьонес, коментира опитите на клуба да привлече Хари Кейн. Английският национал е трансферна цел номер 1 на баварците, но засега от Тотнъм не са склонни да се разделят с голямата си звезда.

„До момента всичко е на ниво спекулации. Разбира се, Кейн е много силен нападател. Вече в продължение на цяло десетилетие той доказва, че е голмайстор от висока класа. От тази гледна точка, евентуалното му привличане крие най-малко рискове и открива много възможности. Кейн не само вкарва голове, но и създава положения за съотборниците си, защото е умен, а и доста опитен футболист“, анализира Хьонес.

„Той вкарва и с десния, и с левия крак, добър е и с глава. Това е топ нападател. Да, на 29 години е и е скъп, но може много да помогне на Байерн“, продължи бившият футболист на баварците.

„Ние и сега сме сред водещите клубове в Европа. Независимо че в последно време нещата в Шампионската лига не се получават, всички знаят какво представлява Байерн и се отнасят към нас с огромно уважение. Няма нужда от допълнителни аргументи, за да убедим даден играч да се присъедини към нас“, каза още Хьонес.