Полузащитникът Джак Уилшър все още не знае дали кариерата му ще продължи в Арсенал. Според информациите от Англия, никой не е говорил с играча за подновяване на изтичащия му договор, нито пък му е казвал, че ще бъде продаден.

В четвъртък при разгрома с 6:0 над БАТЕ Борисов в Лига Европа Уилшър вкара първия си гол за „топчиите” след над 2-годишна пауза. Тъй като споразумението му е до юни 2018 година, през януари той има правото да води свободно преговори с други тимове и да подписва предварителни контракти.

Арсенал готов да продаде Джак Уилшър

Вестник „Телеграф” е един от тези, които твърдят, че Уилшър не е получавал никакъв знак от управата какво да очаква от близкото бъдеще. Определено напоследък в изявите му се бележи възход, като той изигра 12 мача във всички турнири за първия тим на „топчиите” след годините, прекарани в битка с всевъзможни травми.

Преди настоящата кампания Уилшър бе записал едва 5 срещи за Арсенал в предходните 2 сезона. През сезон 2016/2017 в търсене на редовен шанс за изява той отиде като преотстъпен в Борнемут на Еди Хоу.

Самият Уилшър предпочита да остане в родния си Арсенал. Преотстъпване изглежда малко вероятно, затова самият играч може би ще изчака търпеливо до лятото, преди да вземе важното решение.