Полузащитникът Джак Уилшър официално обяви, че си тръгва от Арсенал като свободен агент. Варианти за бъдещето на английския футболист няма да липсват, като се наблюдават засилен интерес от страна на Серия А.

26-годишният играч месеци наред води преговори за подновяването на контракта си, след като през миналия сезон напомни за най-добрите си години, които мнозина считаха за безвъзвратно отминали. Преди да се оттегли след 22-годишно царуване предишният мениджър на „топчиите”  Арсен Венгер неведнъж изрази надежди, че двете страни ще намерят компромис.

Уилшър е юноша на Арсенал и винаги е казвал, че оставането на „Емирейтс” е приоритет за него. Шефовете на клуба бяха склонни да задържат халфа само ако той се съгласи чувствително да намали възнаграждението си.

„Мога да потвърдя, че напускам Арсенал, когато договорът ми изтече в края на юни”, написа Уилшър на профила  си в „Инстаграм”. „След серия продължителни разговори с хората от клуба, в частност след скорошна среда с новия мениджър Унай Емери, останах с впечатлението, че нямам голям избор при решението, което трябваше да взема по изцяло футболни причини.”

„Както се пишеше навред, заедно с моя представител водих преговори с клуба в продължение на месеци, за да подпиша нов договор, който ще удължи престоя ми на „Емирейтс”.”

„Моето намерение през цялото време на дискусиите бе да остана футболист на Арсенал. Част съм от Арсенал цели 17 години и винаги съм се чувствал като брънка от същината на клуба. Желанието ми да остана стигна дотам, че наскоро приех да подпиша договор с намалени финансови параметри, за да обвържа бъдещето си с клуба”, завърши Уилшър.

Още по темата:

Емери посочи вратата на първи футболист в Арсенал

Петър Чех може да зареже Арсенал заради Серия А

Арсенал уж спазари нов срещу 30 милиона евро, ала...

 

💙💙

A post shared by Jack Wilshere (@jackwilshere) on