Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър се оказа шокираща цел за Ювентус. Има огромна вероятност чупливият футболист да извърви пътя, който по-рано извървя неговият бивш съотборник при „артилеристите” Никлас Бентнер.

Уилшър със сигурност остава във Висшата лига

Информацията за интереса на „бианконерите” се появи в „Тутомеркатоуеб”, като сайтът цитира неназовани източници от Англия. Според тях Юве е влязъл с пълни сили в битката за Уилшър. Ходът изглежда повече от любопитен заради паралелите, които могат да се направят между кариерите на споменатите двама играчи.

През 2012 година Бентнер, точно преди да премине под наем в Ювентус, беше в много сходна ситуация в сравнение с тази, в която се намира сега 25-годишният Уилшър. Датският нападател вече бе загубил мястото си в Арсенал и нямаше изгледи скоро да го върне. Той изкара два сезона като преотстъпен последователно в Бирмингам Сити и Съндърланд, преди Юве изненадващо да го потърси. Още при появата си Бентнер втрещи всички в италианския гранд, като се появи с подчертано надномермено тегло. Докато се приведе в прилична форма, половината кампания мина, а той изигра едва 9 шампионатни мача, без да отбележи гол.

Сампдория изненада Арсенал с оферта за Уилшър

Уилшър това лято се завърна в Арсенал след сезон под наем в Борнемут, който трябваше да му помогне да си върне формата преди тежката серия контузии. Това не се случи, защото и престоят при „черешките” бе обагрен с още травми, а клубът се отказа от първоначалните си намерения да привлече Уилшър за постоянно.

В последно време се говореше за интерес на Сампдория към халфа, който навлезе в последната година от договора си с Арсенал. Съществува голяма вероятност „топчиите” да се откажат от някогашния си топ талант.