Футболистът на Челси Уилиан заяви, че иска да продължи да играе в Европа, но планира да се премести в МЛС преди края на кариерата си. Бразилецът има договор със „сините“ само до края на сезона и най-вероятно ще напусне след края на сезона. Лондончани искат да задържат Уилиан, но му предлагат само двугодишна сделка, докато той настоява за три, което е и основното размиване между двете страни в момента.

Отборите на Арсенал и Тотнъм са свързани с трансфер на крилото, като Уилиан е уверен, че все още има какво да предложи на най-високо ниво.

„Имам планове да остана в Европа и да се опитам да играя тук може би още три или четири сезона,“ каза той пред „ESPN Brasil’s Futebol no Mundo“.

„Повярвайте, вярвам, че все още мога да се представя на високо ниво. След това, когато ще бъда на 35, 36 години, смятам да отида в САЩ и да играя там. Това е цел, която имам. Не изключвам завръщане в Бразилия, това е моята страна и моята култура. Но завръщането в Бразилия не би бил първият ми избор, ако напусна Европа. Имам желание да играя в Съединените щати и заради семейството си, би било добре да живея там. Засега Бразилия не ми минава през ума. Разбира се, това може да се промени и мога да го направя някой ден. Може да се върна в Коринтианс и да се пенсионирам там. Но моята цел в момента е да остана в Европа, да играя може би още три или четири сезона и след това да отида в Съединените щат“, сподели още Уилиан.