Новото попълнение на Арсенал - Уилиан сподели, че ключов фактор за решението му да се присъедини към „артилеристите“ е планът на мениджъра Микел Артета да спечели Шампионската лига в следващите три години.

Испанският наставник на лондончани не успя класира тима за най-престижния клубен турнир, след като завърши на осмо място във Висшата лига, на 10 точки от местата здаващи право на участие. Все пак тимът спечели ФА Къп след победа на финала над Челси.

Уилиан обаче има вяра в новия си мениджър и смята, че съвсем скоро отборът отново ще играе най-качествен европейки футбол.

"Една от причините да поискам тригодишен договор беше, за да бъда част от плана, а не само поредния играч", каза той пред „Sun“.

„Когато разговарях с мениджъра, той ми каза защо има нужда от мен в продължение на три години. Той иска да върне отбора в Шампионска лига и след време да я спечели. Това исках да чуя. Бях в Челси седем години и спечелих всичко, освен Шампионската лига. Дано този трансфер ще ми даде трофея, който не съм получил, както и друга титла от Висшата лига", сподели още Уилиан.