Отборът на Уест Хем проучва възможността да привлече чешкия нападател Патрик Шик. „Чуковете“ вече имат трио чешки звезди в състава си - Томаш Соучек и Владимир Цофал, докато под наем е Алекс Крал.

Чешкият милиардер и енергиен магнат Даниел Кретински пък притежава 27% от акциите на клуба в източен Лондон и няма да бъде изненада бройката на чехите в отбора да се увеличи още.

„Mirror“ съобщава, че мениджърът Дейвид Мойс иска да подсили тима си с нов нападател и звездата на Байер Леверкузен Шик е една от целите му, след като показва  отлични изяви за клуба и страната си.

Шик привлече вниманието към себе си след Европейското първенство през лятото с петте си гола за Чехия. Нападателят продължи добрата си форма и в Бундеслигата, където вече има 16 гола. Единствено Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен има повече попадения от него.

Информацията гласи, че Уест Хем може да извади до 40 милиона паунда за нападателя, който има договор с „аспирините“ до лятото на 2025 година, след като се присъедини от Рома през 2020 година.

Мойс иска да подсили атаката си и облекчи тежестта върху ямайския национал Михаил Антонио, който има осем гола за клуба във всички турнири.