Уест Хем ще се опита да привлече в редиците си нападателя на Борнемут Калъм Уилсън, ако Марко Арнаутович напусне клуба в посока Китай, съобщават източници на Sky Sports. Китайският Шанхай СИПГ иска да закупи Арнаутович, но офертата им от 35 млн. паунда за австрийския национал бе отхвърлена от ,,чуковете“ миналата седмица.

Агентът и брат на Арнаутович, Даниел, заяви по-рано, че нападателят на Уест Хем иска да напусне и призова лондонския клуб да приеме офертата от китайската Суперлига. Мениджърът Мануел Пелегрини ще реши окончателно дали тимът ще продаде Арнаутович, който е оценяван на 50 млн. паунда.

Калъм Уилсън, от своя страна, е свързван с трансфер в Челси, но наставникът на ,,черешките“ Еди Хау вече заяви, че няма как Борнемут да се раздели с английския национал. ,,По мое мнение, ако зависеше изцяло от мен, нямаше да го продам – но аз съм мениджър, който се опитва да изгради максимално най-силният възможен състав. Искаме отборът да върви само напред и нагоре, а за тази цел се нуждаем от най-добрите си играчи“, завърши Хау. /БГНЕС

Арнаутович е твърдо решен да напусне Уест Хем