Уест Хем Юнайтед са възобновили интереса си към мароканския национал Юсеф Ен-Несири, твърди The Athletic. Миналата година „чуковете“ изпратиха оферта от 30 милиона евро за нападателя на Севиля, която обаче беше отхвърлена, но сега лондончани имат желание да подновят преговорите с клуба от Ла Лига този месец.

Възпитаниците на Дейвид Мойс са точно над зоната на изпадащите и то само заради по-добрата си голова разлика и единственият начин, по който могат да бъдат сигурни, че ще завършат следващия уикенд над последните три отбора, е да победят предпоследния в класирането Уулвърхемптън на „Молиню“.

Уест Хем има проблеми в атака през този сезон, като до този момент тимът е отбелязал едва 15 попадения в 18 двубоя от Висшата лига. Именно поради тази причина „чуковете“ отново ще погледнат към Ен-Несири, който стартира във всички седем мача за Мароко на Световното първенство в Катар и отбеляза два гола, за да помогне на „атласките лъвове“ да стигнат до исторически полуфинал за африканска държава на Мондиал.

Този път първоначалното предложение на лондончани е 25-годишният футболист да бъде взет под наем, като в споразумението ще бъде включена и задължителна опция за откупуването му през лятото. Ен-Несири отбеляза хеттрик при победата с 5:0 над третодивизионния в Линарес Депортиво за Купата на Краля. Настоящият договор на нападателя е до края на сезон 2024/2025.