Уест Хем проявява интерес към футболиста на Бешикташ Гари Медел, съобщиха от „Sky Sports“. Очаква се в следващите дни представители на клуба да пътуват до Турция, за да преговарят за подписа на чилийския национал.

Все още няма изявление от страна на ,,чуковете“ и официална оферта към бранителя, но според информациите Мануел Пелегрини има желание да заздрави състава си през зимния трансферен прозорец. Медел има опит във Висшата лига, след като изигра 34 мача с екипа на Кардиф. Уелсците платиха рекордните за клуба 11 млн. паунда на Севиля през 2013 година, но го продадоха на Интер за 10 млн. през следващия сезон, след като изпаднаха в Чемпиъншип.

31-годишният Медел има 114 мача за Чили и участва за южноамериканците на Световното първенство през 2014 година в Бразилия, след като осигури на чилийците класиране за Мондиала. Уест Хем в момента заемат 9-та позиция във временното класиране на Висшата лига, но са допуснали 25 гола в първите си 17 мача в първенството. В следващия кръг те са домакини на Уотфорд в събота.