Отборът на Уест Хем е отправил запитване към Реал Мадрид за възможността да вземе нападателя Лука Йович под наем. 23-годишният сърбин се присъедини към „белите“ през лятото на 2019 година, но така и не успя покаже тази голова форма, която демонстрираше в Айнтрахт Франкфурт.

23-годишният Йович има общо 32 мача във всички състезания, но и само два гола.

„CaughtOffside“ пише, че наставникът на мадридчани Зинедин Зидан вече е загубил доверието си към сръбския национал и е готов да се раздели с него. Не е изключено и неговото завръщане в Айнтрахт, но сега и Уест Хем е готов да се присъедини към битката за подписа му.

Наскоро „чуковете“ се разделиха с нападателя Себастиен Алер, който се присъедини към Аякс и мениджърът Дейвид Мойс ще му търси заместник през януари.

Все още не е ясно колко пари ще искат от Реал, за да позволят на Йович да напусне, но се очаква те да поискат доста по-малко от платените за него 56,7 милиона паунда.

Според информацията, Уест Хем би искал първо да вземе нападателя под наем до края на сезона, като ще има опция за неговото откупуване през лятото.