Уест Хем Юнайтед е отказал оферта на Манчестър Сити за своя капитан Деклан Райс, съобщава The Athletic във вторник. Предложението на английския шампион бе на стойност от около 90 милиона паунда (80 милиона + 10 милиона паунда бонуси) и бе изпратено вчера. Въпреки това, „чуковете“ настояват да получат сумата от 100 милиона паунда, за да го пуснат в друг отбор през лятото.

Очаква се в следващите дни и седмици да се разрази истинска трансферна битка между двата основни претендента – Ман Сити и Арсенал, за подписа на Райс. „Артилеристите“ вече получиха два последователни отказа за предложенията си, но съвсем скоро те ще пратят и трето, което вече се очаква да отговя на оценката на съгражданите им от Лондон.

Според медиите на Острова, Деклан Райс предпочита да премине в Арсенал, като по този начин ще остане в английската столица, но решението на футболиста все още не е окончателно. Неочаквано, той не натиска ръководството на Уест Хем да приеме предложението на „топчиите“. По-рано шефовете на „чуковете“ обявиха, че няма да правят спънки на Райс да напусне, но само, ако получат исканата сума.

Манчестър Юнайтед също продължава да има интерес към национала на Англия, но Манчестър Сити и Арсенал са фаворити в момента, тъй като са доста по-напред в разговорите с полузащитника.