Уест Хем скоро ще отправи първата си оферта за халфа на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус. Според „Дейли Мейл“ предложението ще бъде за 20 милиона паунда, което е едва половината от цената, която „светците“ са поставили на 28-годишния англичанин.

Следа като отборът изпадна от елита, ръководството на Саутхемптън ще продаде някои от най-големите си звезди, като Ромео Лавия и Джеймс Уорд-Праус са може би най-желаните играчи. „Светците“ искат за 19-годишният белгиец около 50 милиона, а интерес към него проявяват Ливърпул, Арсенал и Челси. Цената на Уорд-Праус пък е около 40 милиона. Все пак на „Сейнт Мерис“ предпочитат да не се разделят и с двамата.

Уест Хем се нуждае от халф, който да замести капитана Деклан Райс. Последният вече е договорен за Арсенал и съвсем скоро трансферът трябва да бъде обявен официално. Според „Дейли Мейл“ около десетина клуба са отправили запитвания за Уорд-Праус, но за момента никой не е склонен да плати за него исканите от Саутхемптън 40 милиона паунда, при положение че през есента той ще навърши 29 години.