Отборът на Уест Хем се интересува от бразилската звезда на Лийдс Юнайтед - Рафиня. Мениджърът на „чуковете“ Дейвид Мойс иска да привлече повече атакуващи играчи до края на този месец, за да помогне на своя тим да продължи битката за местата в Шампионска лига.

Сега „Mirror“ твърди, че той е идентифицирал Рафиня като приоритетна цел и ще се опита да изкуши Лийдс със сериозна сума преди крайния срок в понеделник с подкрепата на съсобственика Дейвид Съливан.

25-годишният Рафиня се превърна в основна фигура на „Еланд Роуд“, откакто се присъедини през октомври 2020 година от Рен за 17 милиона паунда. Той отбеляза шест гола миналия сезон и има още осем през този, плюс две асистенции. Той има договор с тима на Марсело Биелса до 2024 година, а Лийдс се стреми да го обвърже с нов договор. Те предлагат на бразилеца сериозно увеличение на заплатата в опит да го задържат.

„Guardian“ обаче твърди, че ръководството на Лийдс обаче е отхвърлило неочакваната оферта от Уест Хем за Рафиня. Изданието не посочва каква е била финансовата стойност на предложението, но добавя, че йоркширци са подчертали в отговора си, че бразилецът не се продава на никаква цена.

От Уест Хем продължават да слеят и нападателя на Байер Леверкузен Патрик Шик. Лондончани вече имат трио чешки футболисти, след като купиха Томаш Соучек и Владимир Цуфал, като взеха под наем и Алекс Крал. Чешкият милиардер и енергиен магнат Даниел Кретински също сега притежава 27% от клуба в източен Лондон.