Уест Хем е подновил преговорите с Манчестър Юнайтед отново защитника Хари Магуайър, твъди The ​​Sun. Съобщава се, че трансферът все още зависи от това дали английският национал ще получи компенсация за напускането си на „Олд Трафорд“, тъй като „чуковете“ нямат средствата да му осигурят настоящата заплата при „червените дяволи“.

Лондончани вече са се договорили с Магуайър за четиригодишен договор от по 120 000 паунда на седмица, което ще е със 70 000 паунда по-малко от сегашното му възнаграждение. От Юнайтед пък са предложи на защитника сума от 6 милиона паунда при евентуалното му напускане. Самият Магуайър обаче изисква по-голяма компенсация.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Иначе „чуковете“ и „червените дяволи“ са се разбрали за трансферна сума от 30 милиона паунда. Ман Юнайтед иска тази сделка да се осъществи, за да си осигури средства за още нови попълнения до края на трансферния прозорец.

Магуайър стартира само в осем мача от Висшата лига през миналия сезон и не е участвал в нито една от първите три срещи на тима през новата кампания. Преди старта на новия сезон пък му бе отнета и капитанската лента. Договорът му с 20-кратните шампиони на Англия е до лятото на 2025-а година.