УЕФА наложи нови регулации, свързани с трансферите, които европейските клубове правят в хода на трансферните сезони. Става въпрос, че даден клуб може да разсрочи изплащането на сумите към други клубове максимално до пет години. Предишните разпоредби бяха такива, че трансферните такси можеше да бъдат изплащани в рамките на срока на договора на футболиста, колкото и да беше дълъг той.

Това позволи на отборите да подписват контракти с играчи, които бяха по-дълги и така разпределяха въздействието на разходите по сделките за дълъг период от време. В сряда изпълнителният комитет на УЕФА одобри промени в правилата на организацията, за да „организира еднакво третиране на всички клубове, както и да подобри финансовата устойчивост“.

Промените влизат в сила от 1-и юли 2023-а година и няма да касаят договорки между клубове със задна дата, които вече са оформени по определен начин. Следователно тези промени няма да повлияят на финансовите разчети на Челси след извънредния им януарски прозорец. Фиксираната сума за Михайло Мудрик от 70 милиона евро ще продължи да се разпределя в рамките на осем години и половина, след като украинският национал подписа най-дългия договор в историята на Висшата лига.

Платените 106 милиона паунда за Енцо Фернандес също ще бъдат изплатени на вноски за период от осем години, след като парафира договор с клуба от западен Лондон до 2031-а година. Изпълнителният комитет към европейската футболна централа също така одобри промени в правилата за размяна на футболисти.