Пари Сен Жер и Монако постигнаха споразумение за трансфера на Килиан Мбапе, който трябваше да възлиза на 155 милиона евро, но от УЕФА блокираха осъществяването на сделката.

Трансферът на Мбапе за момента е блокиран, тъй като парижани трябва да докажат пред УЕФА, че изпълняват изискванията на финансовия феърплей.

От УЕФА искат да получат пълни сведения за финансовите документи на парижани, след като те вече осъществиха един много сериозен трансфер, след като привлякоха Неймар за сумата от 222 милиона евро.

Мбапе става поредната перла в короната на ПСЖ до 72 часа

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че всеки един клуб, който не спазва правилата за финансов феърплей ще бъде строго санкциониран.

Мбапе се завръща в игра за Монако

Пари Сен Жермен вече бе санкциониран за нарушаване на правилата на финансовия феърплей през 2014 година. Манчестър Сити също бе глобен през същата година за неспазване на правилата с 60 милиона евро.

Футболист на ПСЖ бави трансфера на Мбапе

Финансовият феърплей бе въведен от УЕФА преди седем години, за да спре клубовете участващи в европейските клубни турнир да харчат повече, отколкото печелят.

Принципът е, че за период от три години приходите в клуба трябва да съответстват на разходите.

Монако вече продаде някои от основните си футболисти, като Бернардо Силва, Тиемуе Бакайоко и Бенжамен Менди, които се присъединиха към отбори във Висшата лига.