Полузащитникът Дани Себайос е отхвърлил потенциално завръщане в Арсенал и е заявил на Реал Мадрид, че иска да се присъедини към бившия си клуб - Бетис. Полузащитникът прекара миналия сезон под наем в тима на „артилеристите“, като показа стабилни игри, особено в края на кампанията, след като сформира солидно партньорство в центъра с Гранит Джака.

Мениджърът на лондончани Микел Артета даде да се разбере, че държи на 24-годишния футболист да остане в клуба. Източници в Испания обаче твърдят, че Реал Мадрид планира да задържи Себайос за предсезонната си подготовка, за да му даде шанс да убеди треньора Зинедин Зидан, че заслужава да получи титулярно място в полузащитата на „белите“.

Арсенал се надяваше да си осигури Себайос за втори сезон под наем, но според „Mundo Deportivo“, испанецът e заявил пред ръковдството на Реал Мадрид, че предпочитанието му е да се върне в Реал Бетис.

В доклада се твърди, че Себайос е наясно, че шансовете му да пробие при Зидан са малки и той е предпочел а се завърне в Бетис, за да получава шанс за редовни изяви.

Полузащитникът се присъедини към севилци на 15-годишна възраст през 2011 година и изигра 105 мача за клуба, преди да бъде закупен от Реал Мадрид през 2017 година.

Себайос разкри наскоро, че е в добри отношения с шефовете на Бетис и поддържа връзка с тях и по време на престоя му в Арсенал миналия сезон.