Испанският шампион Реал Мадрид обмисля да се раздели с Еден Азар, твърди „Marca“. Изданието пише, че „белите“ са готови да продадат белгиеца за около 50 милиона евро. Парите, които ще получи от продажбата му, президентът на Реал Флорентино Перес ще ги инвестира в покупката на нападателя на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, допълва пък „Mundo Deportivo“.

„Marca“ пише, че от Реал са много разочаровани от представянията на 30-годишния техничар, а поведението му след отпадането от Челси в полуфиналите на Шампионска лига е „смазало“ ръководството на столичани. Както е известно белгиецът, който играеше за „сините“ от 2012 до 2019 година, поздрави и прегърна на терена веднага след мача Курт Зума и Едуард Менди. Но не беше само това - Азар започна да се смее, разговаряйки с играчите на Челси, и беше очевидно, че не му пука от отпадането на неговия тим от ШЛ.

Азар беше взет в Реал с идеята да замести суперзвездата Кристиано Роналдо, който отиде в Ювентус. Белгиецът обаче напълно се провали в тази си роля. Контузиите също оказаха влияние върху представянето му. През миналия сезон той взе участие в само 22 мача, а през тази кампания двубоите му са още по-малко - 18 до момента, като има и три попадения. Затова от Реал са готови да изсушват оферти за него през лятото. 

30-годишният играч пристигна в Реал Мадрид за около 100 милиона евро през лятото на 2019 година. До края на сезона в Испания стават четири кръга и, ако Азар помогне на тима да защити титлата си в Ла Лига, може решението за негов трансфер да бъде преосмислено.