Преди два дни стана ясно, че звездата на Байерн Мюнхен Кингсли Коман е отхвърлил офертата за нов договор. Смята се, че Манчестър Юнайтед е сред основните кандидати за неговия подпис, но според „Daily Mail“ и Челси е готов да се включи в наддаването за френския национал.

Лично новият мениджър на „сините“ Томас Тухел има голямо желание да привлече фланговия нападател. Той вижда в лицето на 24-годишния Коман перфектен вариант за заместник на Кристиан Пулишич, за когото се спекулира, че ще си тръгне от „Стамфорд Бридж“ след края на сезона. Американският национал не е доволен от статута си на резерва, а медиите го свързват с Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн.

Има вариант „баварците“ да се съгласят на размяна, но само ако Коман категорично откаже да удължи договора си. В Мюнхен обаче се надяват французинът да остане в тима, защото е един от най-важните футболисти при Ханзи Флик.

През настоящата кампания Коман има изиграни 27 мача и 6 гола във всички турнири, а освен това е направил 13 асистенции. Настоящият му контракт изтича през 2023 година.