тарши треньорът на Байерн Мюнхен – Томас Тухел, даде пресконференция на старта на подготовката баварците за новия сезон. Според него, в клуба може и да не привлекат нов централен нападател. Тези му думи идват на фона на интереса към Хари Кейн, като германският шампион се опитва да убеди Тотнъм да им продаде капитана на Англия, но засега получват само отрицателен отговор.

„Имам много скучен отговор: не коментирам футболисти, които не са при нас. Ясно е, че търсим №9. Ако намерим нападател, който би ни паснал и сме убедени, че ще ни свърши работа, ще хвърлим всичките си усилия за привличането му. Но ако не намерим такъв, то сме щастливи и с това, което имаме. Нуждаем се от малко търпение“, заяви Тухел.

Наставникът потвърди, че е искал и Деклан Райс, който преди часове финализира трансфера си за 105 милиона паунда от Уест Хем в Арсенал.

„Той би бил много интересно попълнение за нас. Райс е добър състезател и премина в силен клуб. Той е с профил на футболист, какъвто не мисля, че имаме в тима. Щеше да е хубаво да бъде тук“, обясни треньорът на Байерн, който след това коментира и ситуацията със Садио Мане, за когото се спекулира, че ще бъде продаден след разочароващия му сезон.

„Имаме много звезди, което затруднява Садио. Той също знае това. Мане има договор и иска да остане. И ние уважаваме това. Но това е само първият тренировъчен ден и във футбола могат да се случат много неща“.

Специалистът също така обясни, че отсъстващият от зимата заради операция вратар Мануел Нойер се нуждае от още време за възстановяване, заради което ще пропусне турнето на отбора в Азия.