Ромелу Лукаку тази нощ пристигна в Милано, за да финализира трансфера си от Манчестър Юнайтед в Интер, а за тази цел в момента той минава медицински прегледи. Легендата на „червените дяволи” Гари Невил обаче използва повода, за да подчертае непрофесионализма на белгиеца, който е видимо с наднормено тегло.

„Нерадзурите” са изключително близо до осъществяването на сделката за тарана, който преследват още от края на миналия сезон. 26-годишният футболист ще им струва сума от порядъка на 75-80 милиона евро.

Невил описа Лукаку като добра покупка за Интер, но не спести нито една от критиките си към него. „Той сам призна, че е с наднормено тегло”, написа някогашният защитник в „Туиътр” като отговор на журналист.

„Той тежи над 100 килограма! Говорим за футболист на Манчестър Юнайтед! Той ще вкара голове и ще се представи добре за Интер, но непрофесионализмът е заразен.”

Лукаку не изигра нито един мач за Юнайтед по време на лятната подготовка, а в последните дни тренираше с родния си Андерлехт в Белгия. Ако информацията на Невил се потвърди, то това ще прилича доста на начина, по който Никлас Бентнер стартира времето си с Ювентус. Преди началото на сезон 2012/2013 датският футболист изненадващо акостира под наем от Арсенал при „старата госпожа”. Още на летището стана ясно, че таранът не е спазвал никакъв режим през лятото и му бяха нужни 5 седмици усърдни тренировки преди да запише дебют при 1:0 над Катания. С екипа на торинци Бентнер изигра едва 9 шампионатни мача и си тръгна без да е отбелязал попадение.

Колкото до Ромелу Лукаку, още в средата на миналия сезон мнозина от анализаторите във Висшата лига обясниха спада в головата ефективност на таран с факта, че е натрупал излишни килограми. Многократно футболистът оспори подобни твърдения.