Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е отправил 3 ключови изисквания към Реал Мадрид, за да премине в испанския колос. Според спекулации, които се появиха в испанските медии, 20-годишният французин иска чрез тези условия да се увери както в готовността на „лос бланкос” да го привлече, така и да си гарантира неоспорим статут на суперзвезда.

Не е тайна за никого, че от доста време суперталантът е в полезрението на клубния бос Флорентино Перес, който със сигурност ще трябва да пръсне доста сериозно суми, за да изгради нов боеспособен отбор. Завръщането на емблематичния Зинедин Зидан като наставник със сигурност не се е случило без обещания в тази насока, като през последните седмици към „Сантиаго Бернабеу” бяха изпратени други високооктанови имена като Неймар, Кристиан Ериксен, Садио Мане и Еден Азар.

Контакти с антуража на Мбапе също е имало, затова и световният шампион е бил доста категоричен в своите искания. Първото от тях е било свързано с годишното му възнаграждение. Нападателят е пожелал да стане най-скъпоплатеният в съблекалнята на „лос бланкос” със заплата от 30 милиона евро на сезон. Това би го поставило над фигури като Серхио Рамос, Лука Модрич, Гарет Бейл и Тони Кроос.

Второто е свързано с номера, който Мбапе би желал да носи в Реал. Младокът настоява за фланелката или с №7, или с №10. Втората в момента принадлежи на Лука Модрич, така че не се вижда как през следващия сезон Мбапе би получил „десетката”. Фланелката с цифрата 7 изглежда по-логична, тъй като тя се носи от каращия втори (и отново неуспешен) престой Мариано Диас, който най-вероятно ще бъде продаден. В историята на Реал „седмицата” е принадлежала на футболисти като Кристиано Роналдо, Раул Гонсалес, Емилио Бутрагеньо, Хуанито и Раймон Копа.

Третото и последно изискване на Мбапе касае неговия настоящ съотборник в ПСЖ Неймар. Мбапе би преминал в Реал Мадрид само ако Перес му гарантира, че няма да привлича бразилския нападател. Причината се крие в това, че французинът още не може да се мери с Неймар в чисто маркетингов план и евентуалното присъствие на бразилеца би отклонило светлината на прожекторите по-далеч от Мбапе. Голямата амбиция на 20-годишния играч била новият силен тим на Реал да се гради именно около него.

Още по темата:

Погба: Реал е мечта за всеки играч, а със Зизу - още повече

Роднина на Мбапе: Ще отиде в Реал Мадрид

Моуриньо: Мбапе ще постави нов световен трансферен рекорд

Провокативният Мбапе накара Франция да шушука