Футболистът на Барселона Мемфис Депай може да се завърне сензационно в Англия, след като три клуба се интересуват от нидерландския национал. „Superdeporte“ твърди, че бившият играч на Манчестър Юнайтед е в полезрението на Арсенал, Нюкасъл и Евертън, които са осъществили контакт с „каталунците“ относно трансфер през лятото.

28-годишният нападател се присъедини към Юнайтед през 2015 година с големи очаквания. Той обаче успя да вкара само два гола в 33 мача във Висшата лига и беше пратен в Лион след 18 месеца.

Депай възроди кариерата си във Франция и отбеляза впечатляващите 63 гола в 139 мача в Лига 1. Впоследствие той премина като свободен агент в Барселона миналото лято, където в момента има 10 гола в 21 мача в Ла Лига.

Въпреки това, треньорът Шави Ернандес вече е напълно зареден в атака, като младият специалист предпочита да залага на Феран Торес, Ансу Фати и пристигналите през януари Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг.

И тъй като Депай подписа само двугодишен договор миналото лято, Барса смята, че може да се наложи да го продаде сега, за да може да подсили други области от своя отбор.

Междувременно италианският гранд Ювентус също иска Депай за заместник на Пауло Дибала, който ще напусне след края на кампанията, тъй като няма да поднови договора си.

Лион също би искал да върне Депай във Франция, въпреки че се очаква да не могат да си позволят заплата му и трансферната сума, която Барселона вероятно ще поиска.