Полузащитникът на Аякс Дони ван де Беек е "свободен" да избере в кой клуб ще иска да се присъедини след края на сезона, като най-заинтересованите са Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Ювентус. Това е според информация на „Mundo Deportivo“, според който триото клубове водят надпреварата за играча, който е оценяван на 50 милиона евро.

23-годишният полузащитник беше една от звездите през миналия сезон, когато Аякс достигна полуфиналите на Шампионска лига и бе на минута от финала.

За разлика от Френки де Йонг и Матиайс де Лигт, той реши да остане поне още един сезон при амстердамски и остава неразделна част от тима, въпреки че оттогава той е силно свързан с трансфер

През януари се появиха информации в нидерландсикя вестник „De Telegraaf“, цитиран от „Marca“, че „лос бланкос“ са имали лично споразумение с играча от миналото лято за трансфер на стойност от 55 милиона евро през лятото.

Полузащитникът, който има 10 гола и 11 асистенции през този сезон, прекара цялата си професионална кариера в тима от Амстердам досега.