Представителите на нападателя на Ливърпул Дивок Ориги са били потърсени от три италиански клуба за предварително споразумение този месец.

Белгийският национал предпочита да остане в Англия, което означава, че или клуб от Висшата лига ще трябва да плати някаква сума тази месец, или да го привлече като свободен агент през лятото, когато изтича контрактът му. Ориги може да изчака до лятото, за да прецени внимателно всички опции пред себе си.

Договорът на нападателя може да бъде удължен с година в зависимост от броя мачове в Премиършип, които той изиграе през този сезон –  до момента той се е появявал само от пейката.

Според информациите, той ще струва по-малко от 10 млн. паунда, ако Ливърпул го продаде този месец. Ориги бе близо до това да напусне мърсисайдци преди, като дори изкара период под наем в Германия с тима на Волфсбург, но все още не е намерил подходящ клуб за себе си извън „Анфийлд“.

Миналият месец 26-годишният футболист се появи от пейката и вкара победния гол срещу Уулвърхемптън, като Клоп заяви след края на срещата, че ще се радва, ако той си намери нов клуб, в който да играе по-редовно.