Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике настоя, че няма промяна в отношението на Килиан Мбапе въпреки решението му да напусне клуба през лятото. ПСЖ информира феновете за бъдещето на Мбапе по-рано този месец с разкритието, че нападателят е избрал да не удължава договора си, който изтича след края на сезона.

Новината не беше изненада, тъй като Реал Мадрид вече няколко се опитва да привлече френския капитан и е напът да го стори без пари това лято. Очаква се споразумението да бъде обявено най-рано през април, тъй като двата клуба искат да избегнат потенциална среща в Шампионската лига. При такова стечение на обстоятелствата официалното потвърждение на трансфера ще стане чак през юни.

Треньорът на парижани Луис Енрике обаче остава убеден, че Мбапе не е засегната от новините за неговото напускане. В неделя вечер ПСЖ приема Рен в двубой от Лига 1.

„Не виждам никаква разлика в Мбапе или някой от моите играчи тази седмица. Фокусирани сме върху близкото бъдеще, тъй като предстои много важен мач за нас“, каза испанецът, цитиран от Marca.

ПСЖ върви към защитата на титлата си в Лига 1, като има преднина от 13 точки пред втория Брест, но ключовото предизвикателство ще бъде в мача-реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу Реал Сосиедад на 5 март.