Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде иска отборът да се подсили с нов нападател до края на седмица.

Наставникът на каталунците не иска да пренатоварва изключително много Луис Суарес и за това е настоял за привличането на нов нападател, който да бъде реална алтернатива на уругваеца.

Барселона разглежда няколко варианта за подсилването на своята атака, а най-вероятно каталунците ще искат да направят сделка подобна на тази, която постигнаха с Валенсия за привличането под наем на защитника Жейсон Мурийо.

При всички положения каталунците ще бъдат изключително внимателни на трансферния пазар, защото не искат да правят груби грешки, които могат да струват не само скъпо от финансово естество, но и да лишат отбора от спечелването на трофей.

Много е вероятно Барселона да се насочи към нападател от Ла Лига, който няма да има нужда да се адаптира към ситуацията. Новото острие ще трябва да играе предимно в мачовете за първенството, докато на Луис Суарес ще се разчита в срещите от Шампионска лига.

Според информациите в испанската преса, футболистите, които попадат в полезрението на Барселона са Кристиан Стуани от Жирона и Макси Гомес от Селта Виго.

Играчи като Каспер Долберг от Аякс, Кжищоф Пионтек от Дженоа, Никола Пепе от Лил, Тимо Вернер от РБ Лайпциг и Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт се смятат като вариант за Барселона, но едва за следващото лято.