Пеп Линдерс и Витор Матош са асистентите на Юрген Клоп в Ливърпул и говориха пред официалния сайт на клуба за предсезонната подготовка на отбора. Двамата акцентираха за присъствието на Дарвин Нунес и Луис Диас в отбора.

Матош призна, че от Порто са казали „много добри неща“ за Диас, а Линдерс се възползва от възможността да похвали работата на „драконите“ от Португалия и работата на Серджио Консейсао.

„Трябва да кажа, че съм щастлив, че Порто стана шампион без Луис Диас. Това показва, че са много силни, добри в набирането на играчи и работата на Консейсао е страхотна. Той го направи отново“, заяви Линдерс, който е работил в Порто.

Двамата бяха попитани дали присъствието на Диас през целия предсезонен период в Ливърпул ще му бъде от полза. „Той трябва да се адаптира към високото напрежение и да се възползва от него по максимален начин. За това е и този лагер. Едно е да пристигнеш през януари, друго е да водиш тренировки цял месец. Той беше най-добрият играч в Португалия, но в Ливърпул качеството е изключително“, каза Матош, който в този момент беше прекъснат от Линдерс, а той въведе в темата Дарвин Нунес.

„Не казвайте на Дарвин, че Луис е бил най-добрият играч в португалското първенство“, изстреля шеговито нидерландецът, след което продължи: „Луис беше много силен, когато пристигна при нас и все още е, но има място за подобрение“.

„Дарвин не е момче от Бенфика, а е момче от Ливърпул. Носи ни агресия не само в офанзивен план, а и в дефанзивен“, завърши Витор Матош за нападателя от Уругвай.