Тръстът на привържениците на Тотнъм Хотспър се разгневи гласно след преминаването на Хари Кейн в Байерн Мюнхен. Английският нападател беше продаден за 100 милиона евро на германския шампион, но това отприщи гнева сред организираните привърженици на "шпорите". Според тях Тотнъм е загубил най-големия талант на поколението и не виждат смисъл в действията на шефовете в северен Лондон.

"Не трябваше да се стига до тук. Това е преломен момент и ясно и болезнено обвинение за развитието ни на терена през последните четири години“, се казва в официалното становище на Тръста. 

"Загубихме най-големия талант на нашето поколение, който според собствените му думи искаше единствено да види напредъка на Тотнъм. Липсата на съгласувана и последователна футболна стратегия от страна на Борда на директорите доведе до значителна регресия на терена от 2019 г. насам. И това създаде усещането, че "един от нашите" няма друг жизнеспособен избор, освен да напусне, ако иска да се развива", добавя сдружението на феновете. 

Припомняме, че през миналия сезон Тотнъм завърши на осмото място. Скандиранията срещу Борда се превърнаха в редовни явления в домакинските мачове, въпреки че мнозина посочват факта, че Даниел Леви е предоставил на клуба един от най-добрите стадиони в света и тренировъчна база.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

"Управителният съвет е просто временен пазител на клуба ни. Ако този управителен съвет не споделя амбицията ни, тогава как могат феновете да се чувстват спокойни за посоката, в която развиват отбора", се казва още в писмото на Тръста на привържениците на Тотнъм. 

Те очакват публично изявление на Управителния съвет на клуба. Феновете настояват за отговори на въпроси относно управлението на любимия си отбор. 

От своя страна управата на Тотнъм обяви в изявление на клубната страница, че са опитали да задържат Хари Кейн, но това не се е случило. "Търсихме в продължение на дълъг период от време варианти да ангажираме Хари и неговите представители при няколко варианта за удължаване на договора. И то както краткосрочни, така и дългосрочни. Хари обаче беше ясно, че иска ново предизвикателство и няма да подписва нов договор това лято. При това положение не можехме да направим нищо", се казва в изявлението на "шпорите", които стартират в новото първенство с гостуване на Брентфорд - утре от 16:00 часа.