Реал Мадрид се оказа изправен пред немаловажна дилема за това кой трябва да бъде основната трансферна цел през лятото. Треньорът на европейския клубен шампион Зинедин Зидан настоява за привличането на Еден Азар от Челси, докато президентът на „белия балет” Флорентино Перес смята, че звездата на Ливърпул Мохамед Салах е верният избор.

Читателите на Gong.bg се произнесоха: Няма по-добър от Салах в Англия!

Вече на много места се появиха сигнали за задаващата се чистка сред „кралския клуб”, който направи ужасяващ старт на сезона. В последно време представянето на „лос бланкос” се стабилизира, а отстраняването на Пари Сен Жермен в 1/8-финалите на Шампионската лига осигури доза спокойствие. Въпреки това Перес и Зизу са решени да изпълнят до край първоначалния план.

Азар остава в Челси само при постигане на минимум цели

Британският ежедневник „Сън” твърди, че клубът ще иска да направи поне един грандиозен трансфер на атакуващ футболист. На този етап обаче няма единомислие кой трябва да бъде този играч. Не е тайна, че Зидан от доста време симпатизира на Еден Азар, който пък призна публично, че би искал да работи заедно със своя идол от юношеските години. Френският специалист гласува доверие именно на Азар, чиито качества изпъкват още повече на фона на проблемите при Челси.

"Отличен 4" за CR7 и Салах, но кой наниза 13 в един мач?

Гулит не е изненадан от недоволството на Азар

Перес обаче има свое гледище, според което точният избор би бил Мо Салах от Ливърпул. Египтянинът продължава да удивлява в дебютния си сезон за „червените”, като има дотук на сметката си 36 гола в 41 мача на всички фронтове. Със сигурност осъществяването на подобен трансфер няма да бъде по-лека задача, защото предвид продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона през януари срещу 160 милиона евро, „червените” трябва да получат рекордна оферта, за да преглътнат раздялата със Салах.

Към момента световният трансферен рекорд е притежание на Пари Сен Жермен, който през миналото лято плати 222 милиона евро (198 милиона паунда) за подписа на Неймар от Барселона.