Звездата на Борусия Дортумнд Джуд Белингам би предпочел да премине в Реал Мадрид пред отборите от Висшата лига. „Marca“ твърди, че 19-годишният полузащитник има желание да подпише с Реал, като по този начин ще пренебрегне интереса от страна на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Ливърпул.

Наскоро в Англия писаха, че Белингам може да напусне Дортмунд за 83 милиона паунда следващото лято. Това ще се случи, ако цялата сума бъде платена предварително от един от кандидатите за английския национал.

Ако реши да напусне, то Белингам предпочита да се присъедини към Реал. Съобщава се, че действащият европейски шампион е помолил 19-годишния футболист да откаже нов договор с Дортмунд.

В Реал се стремят да подмладят халфовата си линия, която беше стабилна през последните няколко години със звездното трио Лука Модрич, Тони Кроос и Каземиро, който напусна в посока Манчестър Юнайтед това лято. 37-годишният Модрич и 32-годишният Кроос са в напреднала възраст и договорите им изтичат през юни догодина.

„Лос Бланкос“ сега бавно проправят пътя за футболисти като Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде. Белингам, който има договор с Дортмунд до лятото на 2025-а година, би бил следващата стъпка в изграждането на нова халфова линия на „Сантиаго Бернабеу“.