Левият краен защитник Люка Дин още не е финализирал своето преминаване в Евертън, но вече се сбогува официално със съотборниците си в Барселона.

25-годишният французин по всяка вероятност ще струва на „карамелите” 22 милиона паунда. През последните два сезона той брани цветовете на Барса, като изигра общо 46 мача. Едва 12 от тях обаче дойдоха в Ла Лига през миналия сезон, тъй като Дин просто нямаше как да се конкурира с Жорди Алба.

Въпреки лимитираната си роля френският национал демонстрира благодарност за приключението, което му предложиха „блаугранас”. „Последните 2 години бяха една детска мечта, която успях да реализирам”, написа Дин в „Инстаграм”.

„Искам да кажа „благодаря много” на всички вас. Първо, на клуба, който ми даде абсолютно всичко от мига, в който пристигнах. Благодаря на всички физиотерапевти, на треньорския щаб, с които работих, на треньорите, на охранилите, готвачите в кухнята и всички, които правят така, че клубът да изглежда като семейство.”

„Публиката винаги е била зад отбора, а това ми осигури много топлота през последните 2 години. Градът Барселона завинаги ще има място в сърцето ми заради това, което изживях там, и заради невероятните му хора.”

„Най-накрая благодаря и на моите колеги, които преди да бъдат най-добрите футболисти на планетата са едни изумителни хора, които винаги са готови да помогнат. Пиша всичко това, за да кажа, че Барса е повече от клуб, това е едно невероятно семейство. Много силна прегръдка на всички вас и пожелания за късмет през сезона”, завърши Люка Дин.