Отборът на Тотнъм проучва възможността да използва Джовани Ло Селсо като разменна монета, тъй като клубът се стреми да подсили състава преди края на зимния трансферен прозорец. Ло Селсо остана извън състава на „шпорите“ при поражението с 0:2 от Челси в неделя, въпреки че халфът обяви в социалните мрежи, че е здрав и във форма.

Аржентинският национал обаче не успява да се наложи в тима на лондончани, откакто пристигна от Реал Бетис през 2019 година, първоначално под наем, преди да закупен за постоянно за 42,3 милиона паунда.

Ло Селсо започна в само два мача от Висшата лига досега този сезон и „The Athletic“ съобщава, че „шпорите“ проучват възможността да включат халфа в потенциална сделка за размяна, тъй като мениджърът Антонио Конте се стреми да привлече нови играчи преди крайния срок през следващата седмица.

Конте желае да добави нов халф през януари и е готов да позволи на Ло Селсо, Танги Ндомбеле и Деле Али да напуснат клуба.

Няма информация на кой клуб може да бъде предложен Ло Селсо в евентуална батерна сделка, но „шпорите“ са свързани с халфа на Милан Франк Кесие, защитника на Севиля Диего Карлос и крилото на Уулвърхемптън Адама Траоре.