Английският вратар Сам Джонстън е следен от пет отбора от Висшата лига, пише „Sun“. Стражът пропусна последните пет мача на настоящия си тим Уест Бромич Албиън, след като е заявил на мениджъра Стив Брус, че няма да подпише нов договор и възнамерява да напусне като свободен агент.

Тотнъм се счита като фаворит за подписа му, а наставникът на отбора Антонио Конте иска да намери качествена резерва на капитана Юго Лорис, тъй като Пиерлуиджи Голини ще се върне в Аталанта след наема му при „шпорите“.

Вратарят също обаче е и в радара на Нюкасъл, Уест Хем, Лестър, където Каспер Шмайхел е на път да влезе в последната година от договора си, както и Брайтън.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Джонстън прекара седем години на „Олд Трафорд“, преди да се присъедини към „свраките“ през 2018 година. Въпреки че предпочитанията му са да бъде титуляр в отбора от Висшата лига, той е готов да отиде и като резерва, но в парвилния отбор.

Роденият в Престън 29-тодишен страж беше сред избраниците на Гарет Саутгейт в националния отбор на Англия за Европейското първенство миналата година. Сега той иска да се завърне в тима на „трите лъва“ преди Световното първенство в Катар.