Отборът на Тотнъм иска да привлече нов нападател до края на трансферния прозорец, който да бъде резерва на Хари Кейн, и е отправил поглед към италианската Серия А. „Шпорите“ са набелязали Аркадиуш Милик от Наполи и Андреа Белоти от Торино.

Според италианския журналист Джанлука Ди Марцио обаче съобщава, че няма шанс лондончани да вземат някого от тях. Причината за провала в опита за Милик е неговата цена от 35 милиона евро. „Шпорите” не са готови да платят такава сума за играч, чийто договор изтича след по-малко от година. Затова те предпочитат да изчакат три месеца и да подпишат с него предварителен договор през януари.

По-рано днес се повиха информации, че самият нападател се е отказал от идеята на напуска Наполи. 26-годишният играч отказа да преподпише изтичащия си през следващото лято договор с “партенопеите” с надеждата, че ще отиде в Ювентус при Маурицио Сари. Треньорът обаче беше освободен, а неговият заместник Андреа Пирло има други идеи за атаката на „бианконерите”. Рома също имаше интерес към полския национал.

Относно Белоти пък Тотнъм е отправили оферта за наем със опция за неговото откупуване в размер на 50 милиона евро догодина. От Торино обаче биха се съгласили на продажба на своята звезда, а не на преотстъпване. Ако опцията за откупуване е била задължителна, тогава “биковете” сигурно са щели да обмислят предложението.

Лондончани имат и трети варинат - това е 32-годишният капитан на Уотфорд Трой Дийни, който иска да напусне „стършелите” след тяхното изпадане от Висшата лига.