Ръководството на Тотнъм са е насочило към нападателя на Айнтрахт Франкфурт - Рандал Коло Муани, твърди белгийският журналист Саша Таволиери. Френският национал е набелязан за евентуален заместник на Хари Кейн, който все повече се приближава до трансфер в германския шампион Байерн Мюнхен.

24-годишният футболист направи много силен сезон и записа 23 гола и 17 асистенции в 46 мача във всички турнири за Айнтрахт. С неговото име бяха спрягани редица от големите тимове в Европа, но поставената му цена от 100 милиона евро сякаш отказа повечето от кандидатите.

Сега обаче Тотнъм е обърнал интереса си към френския национал. Той се вписва много добре в концепцията и на клуба, и на новия наставник Анге Постекоглу със своята младост, подвижност, поливалентност и добра техника в предни позиции. „Шпорите“ се надяват да вземат солидна сума от около 100 милиона паунда за своя голмайстор и част от нея да реинвестират в Коло Муани и евентуално друг офанзивен футболист.

В същото време, членът на Борда на директорите на Айнтрахт – Маркус Кроше, заяви, че няма оферта засега за Коло Муани, но други двама - Джибрил Соу и Рафаел Боре, могат на напуснат клуба.

„Няма конкретна оферта за нито един футболист, чакаме и ще видим“, коментира Кроше от тренировъчния лагер на тима в Австрия.