Дългосрочното бъдеще на нападателя Хари Кейн вече не е гарантирано в Тотнъм, тъй като той наближава 30 години, а също настоящият му договор изтича през лятото на 2024-а година. Главният редактор на Bild – Кристиан Фалк, съобщава, че „шпорите“ вече се оглеждат за потенциални заместници на капитана на Англия, като в радара им е попаднал френски нападател от Лига 1.

44 снимки

Става дума за футболиста на Монпелие Ели Уахи. 20-годишният нападател има 8 гола и 2 асистенции в 21 мача в елита на Франция този сезон и се твърди, че е „хванал окото“ на някои от най-големите европейски клубове в резултат на добрата си форма. Договорът му с Монпелие е до лятото на 2025-а година, а порталът Transfermarkt.com оценява стойността на 18 милиона евро.

Сега Тотнъм се включва в битката за Уахи, към когото интерес има и от страна на градския им съпреник Арсенал. Твърди се, че Борусия Дортмунд също се интересува от услугите на младия французин, но е малко вероятно да успее да го привлече, на фона на интереса на клубовете от Висшата лига.