Отборът на Тотнъм ще се опита да привлече голмайстора на Фенербахче Ведат Мурики. По информация на „A Spor“ лондончани вече са направили конкретна оферта за косовския национал, която е била на стойност 4,5 милиона паунда. В материала се съобщава, че „фенерите" нямат намерение да се разделят с най-добрия си нападател за по-малко от 20 милиона.

26-годишният Мурики вкара 25 гола за Ризеспор в турското първенство миналия сезон и това му осигури трансфер във Фенербахче, където продължи да бележи. През настоящата кампания има 25 мача и 13 гола в шампионата.

Нападателят впечатли и с представянето си в квалификациите за Евро 2020. Той вкара едно от попаденията за косоварите при победата им срещу България с 3:2 на стадион „Васил Левски", разписа се за 1:1 срещу Чехия и при успеха с 2:0 срещу Черна гора, а освен това отбеляза гол на Англия при поражението с 3:5.

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо иска да вземе Мурики за резерва на Хари Кейн, който пропусна доста мачове през сезона заради контузия и това повлия сериозно на представянето на „шпорите“.