Ръководството на Тотнъм заяви пред колегите си пред Манчестър Сити каква е единствената цена, на която е готово да им продаде десния краен защитник Кайл Уолкър. Ако „гражданите” наистина желаят английския национал, тогава трябва да платят 45 милиона паунда.

Президентът на „шпорите” Даниел Леви разполага с реноме на човек, с когото трудно се водят преговори и почти винаги постига своето. Босът не смята да мръдне и на йота от заявената сума, тъй като смята, че това е реалната оценка за качествата на 27-годишния футболист.

Още един защитник напуска Манчестър Сити

Уолкър в последно време е един от водещите футболисти в света на своята позиция, която се явява леко невралгична за Манчестър Сити. Мениджърът Хосеп Гуардиола имаше много проблеми с намирането на постоянни варианти за крайните си защитници, като Александър Коларов, Бакари Саня, Гаел Клиши и Пабло Сабалета до един играеха на приливи и отливи. Последните двама вече не са част от отбора, а Саня също е бил уведомен да си търси друго предизвикателство.

В момента Сити води преговори и с ветерана от Ювентус Даниел Алвеш, но това не пречи на „небесно сините” да търсят още варианти за десни фланг на защитата си. Тотнъм от своя страна не би пострадал чак толкова от продажбата на Уолкър, защото Киърън Трипиър показа, че има качества да бъде титуляр.

Ман Сити стартира преговорите за Уолкър

Дотук през лятото Сити похарчи почти 80 милиона паунда за нови играчи. „Гражданите” се подсилиха с крилото на Монако Бернардо Силва и вратаря на Бенфика Едерсон Мораес.