Тотнъм се включва в борбата за защитника на Ница Жан-Клер Тодибо, тъй като мениджърът Анге Постекоглу иска ново попълнение в защита, което да пристигне още в началото на януари. Интерес към френския бранител обаче има още от Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

23-годишният Тодибо впечатли в отбора на Ница, който се бори с Пари Сен Жермен за върха в Лига 1 и се говори, че може да бъде продаден за около 39 милиона паунда, пише Evening Standard.

Снимки: БТА / BTA
56 снимки

Лондончани имат проблеми в отбрана, след като Мики ван де Вен е аут до началото на следващата година заради контузия на подколянното сухожилие, а Кристиан Ромеро бе наказан. По тази причина Постекоглу пусна Бен Дейвис и Емерсон Роял в центъра на защитата при загубата с 1:2 от Астън Вила в неделя.

„Шпорите“ имат интерес към Лойд Кели от Борнемут, докато Марк Гехи от Кристъл Палас и Джарад Брантуейт от Евертън са възможни алтернативни цели.

Тодибо има желание да се премести във Висшата лига, но след като проби в националния отбор на Франция, ще търси гаранции, че ще бъде титуляр, тъй като се стреми да участва на Европейското първенство с „петлите“ догодина.