Тотнъм е един от клубовете, които следят ситуацията с крилото на Брайтън Леандро Тросар, твърди Daily Mail“. 28-годишният белгиец има договор с „чайките“ само до края на сезона. Той не беше в състава на Брайтън при победата над Мидълзбро с 5:1 за ФА Къп в събота, което предизвика спекулации, че може и да бъде пред трансфер.

Тросар вкара 25 гола и записа 14 асистенции в 121 мача за клуба, откакто се присъедини от Генк през 2019-а година. През този сезон той има седем попадения във Висшата лига, включително и хеттрика на „Анфийлд“ срещу Ливърпул през месец октомври миналата година. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността му на 30 милиона евро.

Неговият клиничен завършващ удар и отличното му ниво на работа с топката привлякоха вниманието на множество отбори от Англия, като според информациите Челси също има мераци за неговия подпис. 

Тросар вече сподели преди време, че може в даден момент да се присъедини към „сините“, зада събере отново с бившия си мениджър Греъм Потър, но сега може да бъде склонен да се приемине в отбора на Антонио Конте, който ще се опита да се подсили в нападение, след като Ричарлисон ще бъде извън игра за неопределено време.