Тотнъм може да привлече дуото от Атлетико Мадрид - Ян Облак и Яник Караско, през лятото. И двамата играчи вече бяха свързвани с преминаване в Манчестър Юнайтед.

„Шпорите“ и „дюшекчиите“ имат добри отношения, когато става въпрос за трансфери. Миналата седмица Тотнъм разтрогна договора на Мат Дохърти, за да улесни преминаването на ирландеца на „Уанда Метрополитано“. Миналото лято Атлетико привлече и Серхио Регилон под наем от лондончани. Връщайки се още по-назад, испанците купиха и Киърън Трипиър през юли 2019-а година.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Сега Marca твърди, че Тотнъм ще се възползва от това, че е правил „услуги“ на Атлетико в последните години. Именно поради това могат да се насочат към Облак и Караско. Словенският вратар е несменяем титуляр в селекцията на Диего Симеоне. Въпреки това „шпорите“ са на пазара за заместник на Юго Лорис, който отбеляза драматичен спад във формата си този сезон. Договорът на французина изтича през лятото на 2024-а година.

Говори се, че редица вратари са в полезрението на английския тим, включително избор №1 на селекционера на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт – Джордан Пикфорд от Евертън, както и Давид Рая от Брентфорд. Но Облак е смятан за един от най-добрите вратари в Европа, което го поставя на челна позиция в списъка им.

Яник Ферейра Караско

източник: Gulliver/GettyImages

Междувременно Караско отдавна е свързван с трансфер във Висшата лига. На Юнайтед беше предложен шанса да подпише с белгиеца в края на януарския трансферен прозорец, но „червените дяволи“ отхвърлиха възможността. Тотнъм също проявяваше интерес към играча в миналото. Сега той има само още една година от договора си с Атлетико след края на сезона.