Ръководството на Тотнъм е решено да задържи основните си футболисти и за следващия сезон. Мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино е получил гаранция от собственика Даниел Леви, че ще има последната дума, ако се стигне до продажбата на някой футболист. Освен това аржентинецът ще разполага с достатъчно финансови средства, за да подсили своя състав за следващия сезон и участието в Шампионската лига.

Почетино категорично се е обявил против продажбата на Ерик Дайър, към когото има много голям интерес от Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ са готови да платят за халфа 40 милиона паунда, но това няма да бъде достатъчно, за да убедят Тотнъм да го продаде.

Мениджърът на „шпорите“ иска да задържи Дайър на всяка цена, защото английският национал е поливалентен футболист, който е използван на различни позиции от Почетино във формациите, в които играе отборът.

23-годишният футболист впечатлява със своето представяне и се превърна в един от основните в състава на Почетино.

Тотнъм привлече Дайър от Спортинг Лисабон през 2014 година за сумата от 4 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед изважда 40 милиона за английски национал

Към момента Почетино изглежда е склонен да се раздели единствено с Кайъл Уолкър, към когото има много голям интерес от няколко отбора. Тотнъм при всички положения ще инвестира парите от неговата продажба в привличането на нови попълнения.