Отборът на Тотнъм е поставил цена от 150 милиона паунда (173 милиона евро) за своята звезда Хари Кейн, ако се появи кандидат за неговото привличане, твърди „Daily Mail“. Ако някой плати въпросната сума, то това ще е нов трансферен рекорд на Острова, както и трети най-висок в света след тези на Неймар (222 милиона евро) и Килиан Мбапе (180 милиона евро) в Пари Сен Жермен.

При такова стечение на обстоятелствата трансферът на Кейн би счупил рекорда и за най-скъп британски играч след трансфера на Гарет Бейл за 85 милиона паунда от Тотнъм в Реал Мадрид през 2013 година. Това би надминало и най-голямата трансферна сделка с участието на британски клуб - преместването на Филипе Коутиньо на 142 милиона паунда в Барселона от Ливърпул през 2018 година.

По принцип в Тотнъм искат капитанът на тима да остане, но ако все пак някой клуб изяви готовност да го вземе, президентът Даниел Леви ще иска най-малко 173 милиона евро.

Очаква се Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити да търсят нов централен нападател през лятото и се предполага, че Кейн е сред набелязаните от тях. „Гражданите“ ще търсят заместник на евентуално напускащия Серхио Агуеро, който има договор до края на сезона.

„Червените дяволи“ пък имат редица възможности в атака, включително Маркъс Рашфорд, Мейсън Грийнууд и Антони Марсиал, но нямат играч, на когото може да разчитат да бележи поне 20 гола на сезон във Висшата лига.

Самият футболист има договор с „шпорите“ до лятото на 2024 година и взима седмична заплата в размер на 200 000 паунда. Английският национал обаче може и сам да поиска да напусне, ако Тотнъм не се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

През настоящата кампания Кейн е изиграл 30 мача във всички турнири, в които се е отчел с 20 попадения и 14 асистенции. Тотнъм пък се намира на деветата позиция във Висшата лига, на 6 точки от четвъртото място. По-късно тази вечер „шпорите“ гостуват на австрийския Волфсбергер в първи 1/16-финален двубой от турнира Лига Европа.