Бъдещето на нападателя на Тотнъм - Хари Кейн, продължава да бъде неясно, а то е и основна тема в спортните издания. Не е тайна, че сериозен интерес към него има от страна на германския шампион Байерн Мюнхен, като и самият играч изявява желание да облече екипа на баварците.

Двата клуба обаче до момента не могат да постигнат съгласие за трансфера, като президентът на „шпорите“ Даниел Леви отхвърли всички оферти на германския шампион до момента. Сега обаче се появиха информации, че босът е готов да отстъпи и да пусне голмайстора на „Алианц Арена“, стига да получи исканата от него сума в размер на 116 милиона евро, твърди L’Equipe.

До момента Байерн изпрати няколко предложения до Тотнъм, последното от които бе на стойност 80 милиона евро. Сега баварците вече знаят каква сума искат от английския клуб и преговорите може да навлязат в нова фаза, макар да не е ясно дали мюнхенци ще са склонни да извадят толкова пари.

Кейн има договор с Тотнъм само за още една година. Той обаче даде знак, че няма намерение да го удължи, така че, ако не бъде продаден сега, ще си тръгне като свободен агент догодина. А Даниел Леви едва ли ще иска това да се случи, така че може и да е склонен на компромиси.

В борбата за подписа на Кейн е и френският шампион Пари Сен Жермен, който има финансовите възможности да удовлетвори претенциите и на Леви, и на английския национал, но самият футболист не е убеден в преминаването си на „Парк де Пренс“.