Отборът на Тотнъм смята да привлече още един централен защитник. В клуба вече си осигуриха услугите на Кристиан Ромеро от Аталанта, но желанието на новия мениджър Нуно Еспирито Санто е да има още един качествен централен бранител, който да си партнира с аржентинеца.

Поредното име, което се спряга за трансфер при „шпорите“, е това на Курт Зума от Челси, съобщава „Sky Sports“.

26-годишният французин изглежда не влиза в плановете на мениджъра на Челси Томас Тухел. Той бе предложен като разменна монета за Жул Кунде от Севиля, но отказа подобен вариант. Интерес към него има и от Уест Хeм, но високите му финансови изисквания са сериозна пречка за подобен трансфер. Така Тотнъм изглежда като най-добра възможност за защитника.

Зума има 10 гола в 151 мача за Челси след като бе привлечен от Сент Етиен през 2014 година. Футболистът обаче така и не успя да си спечели регулярно титулярно място при „сините“, като често бе пращан под наем в различни отбори. Той не взе участие в първия мач за сезона срещу Кристъл Палас (3:0), а ако Челси привлече Жул Кунде от Севиля, шансовете му за изява почти ще изчезнат.

Французинът има договор с лондончани до 2023 година. Смята се, че от „Стамфорд Бридж“ са готови да го пуснат при оферта от порядъка на 25 милиона паунда.